OPVOEDADVIES

Opvoeden gaat helaas niet altijd vanzelf. Ook al doe je nog zo je best, ook al werk je nog zo hard en bedoel je het altijd goed, de uitwerking is niet altijd zoals gewenst. Riverside Coaching biedt met ervaren en professionele coaches opvoedondersteuning op maat. De nadruk wordt gelegd op het zoeken naar een passende oplossing waarbij er altijd wordt uitgegaan van de kracht van het kind, de jongere en van de ouders.

Voor het kind

Na de zorgvuldige intake gaan we aan de slag. Riverside gelooft namelijk in de krachtige combinatie van doen, praten en denken. Met een grote verscheidenheid aan creatieve middelen gaan we als eerste ‘doen’. Voorbeelden hiervan zijn:

  • sport zoals voetbal, basketbal, kickboksen, conditietraining en krachttraining;
  • spel in welke vorm dan ook;
  • buiten zijn, sporten en wandelen in de natuur. Bewegen!
  • muziek maken.

Wij doen dit omdat het een laagdrempelige manier is om met het kind in contact te komen. Het stimuleert de samenwerkingsrelatie en een goede samenwerkingsrelatie is een belangrijke succesfactor bij een succesvol traject. Daarnaast stimuleren deze activiteiten de hersenactiviteit wat belangrijk is om goed helder en scherp na te kunnen denken.

Deze activiteiten zorgen dat we goed met de jongeren kunnen praten en betrekkelijk snel tot de kern van een oplossing en advies kunnen komen.

Wat betekent dit voor ouders?

De sessies met de kinderen geven de coaches belangrijke inzichten en deze zetten we om in pragmatische adviezen voor de ouders. Wij maken ouders deelgenoot van onze inzichten en gaan samen met ouders op zoek hoe ouders dit zelf toe kunnen passen binnen de opvoedsituatie.