ADHD COACHING

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een positievere kijk op ADHD. Kinderen met ADHD horen regelmatig waar ze niet goed in zijn waardoor de dingen die ze wel kunnen vaak naar de achtergrond verdwijnen. En juist het positievere denken is een belangrijke bouwsteen om je als kind beter te voelen en je goed te kunnen ontwikkelen.

Kinderen met ADHD kunnen stilzitten en kunnen zich concentreren mits ze zich goed voelen en de innerlijke onrust gekanaliseerd wordt. Al dan niet met een kleine ondersteuning en wanneer er serieus rekening gehouden wordt met wat het kind wel kan. Ook hebben kinderen met ADHD vaak een enorme behoefte om sociaal ‘aan te haken’ bij leeftijdsgenoten maar wordt de het enthousiasme en energieke gedrag lang niet altijd positief beantwoord.

Met behulp van onze coaching leren we kinderen en ouders om te gaan met de kenmerken van ADHD en dragen we bij aan de acceptatie ervan. Door onze actieve manier van coachen waarbij we verschillende creatieve middelen in kunnen zetten om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen, ontwikkelen we samen passende oplossingen op maat. Daarnaast willen wij vanuit onze visie bij dragen aan een positievere kijk op de ADHD waardoor het kind zich beter voelt en met vertrouwen de toekomst in kan gaan.